יש פעמים, בהם אנו פותחים את המחשב שלנו ומגלים שהמחשב עובד אך תוכנת ההפעלה פשוט ממאנת לעלות. יש פעמים בהם אנו רואים שתוכנת ההפעלה עובדת אך המחשב משמיע רעשים ועובד בצורה שאיננה מתאימה לנו. אנו גם מכירים במקרים, בהם המחשב לא נדלק כלל. מקרים אלו כמובן, מוכרים כשעת החרדה. מה ההבדל בין המקרים והאם הכל קשור למצב אחד, קלקול של המחשב? ובכן לא בדיוק. אפשר לומר, שבעולם המחשבים ישנה הפרדה ברורה בין שני חלקים שונים, גם אם מדובר בשני חלקים שלא יכולים לעבוד אחד בלעדי השני. תוכנה וחומרה. אם תרצו מדובר בעולם הפנימי והעולם החיצוני של המחשב.
עולם החומר
למרות שהבחנה זו לא תמיד נכונה לגמרי, שכן כיום גם העולם הפנימי של המחשב, קרי החומרה, יצא החוצה וכבש לו נתחים בעולם החיצוני, הממשי. כעת להסבר. העולם הפנימי של המחשב, החומרה, הוא מה שמפעיל אותו, מה שמקיים אותו. מדובר בדיסק הקשיח של המחשב, בלוח האם שלו, בכרטיסים השונים (קול, רשת, מסך ועוד), במאווררים שלו ועוד. למעשה מדובר בכל מה שמפעיל את המחשב. בלעדיו המחשב לא יכול לפעול. כאשר נגרמת בעיה לאחד מרכיביו הפנימיים, המחשב עלול להפסיק לעבוד או לחילופין לפגוע ביכולות המחשב.
עולם התוכן
העולם החיצוני של המחשב הוא עולם של תוכנות. זה העולם שאנו מייבאים למחשב מבחוץ, באמצעות דיסק התקנה או באמצעות הורדות מהאינטרנט. זה העולם שהופך את המחשב לכלי עבודה ובידור. בלי העולם הזה, המחשב היה עובד רק היה חסר תוכן, שכן לא היה בו שום כלי שבאמצעותו היינו יכולים לעבוד.
תוכנות מחולקות למספר קטגוריות. יש את התוכנות העסקיות, תוכנות שעוזרות לבתי עסק לעבוד, יש את תוכנות הבידור, שכוללות את כל תוכנות הצילום, האזנה, הצפייה וכדומה, יש את תוכנות המיגון השונות ששומרות על המחשב, אנטי וירוסים, תוכנות נגד ריגול וכדומה, יש תוכנות תקשורת, כמו צ'אטים ושלל תוכנות אחרות, שמותאמות לצרכים שלנו. .
המאמר מוגש על ידי אינדקס טכנאי מחשבים הגדול בישראל, בתוכו ניתן למצוא אינדקס טכנאי מחשבים, מאמרים נוספים בתחום וחדשות בתחום המחשבים.